Praktiker Romania va investi 16 milioane euro pentru a deschide pana la sfarsitul anului inca doua magazine, la Timisoara si la Iasi, astfel ca reteaua va ajunge la un total de 20 de magazine.

Noua unitate de la Timisoara, a doua detinuta de companie in acest oras, va fi inaugurata vineri, 9 noiembrie. Pentru magazinul din Iasi, deschiderea este programata sa aiba loc in luna decembrie.

„Odata cu deschiderile de la Timisoara si Iasi, atingem doua din liniile noastre strategice de dezvoltare: consolidarea prezentei Praktiker in orasele mari din tara si extinderea retelei in regiunea Moldovei”, a declarat in comunicat, directorul general Praktiker Romania, Guenter Vosskaemper.

Investitia Praktiker Romania in cele doua proiecte este de aproximativ 16 milioane euro, suma ce ridica la peste 160 milioane euro valoarea investitiilor realizate de companie de la inceputul activitatii sale. Magazinul de la Timisoara va adauga 8.200 de mp la suprafata de vanzare totala a retelei, iar cel din Iasi aproximativ 7.800 mp. Ambele sunt organizate dupa acelasi format ca celelalte unitati Praktiker din tara. Odata cu noile deschideri, suprafata de vanzare totala a retelei va trece de 120.000 mp.

In anul 2007, Praktiker a mai deschis doua magazine, la Galati si la Targoviste. Praktiker Romania a inregistrat in primele noua luni ale anului vanzari de aproape 182 milioane euro, in crestere cu 71,1% fata de perioada similara a anului trecut.

Compania detine in prezent o retea de 18 magazine, din care trei in Bucuresti si 15 in alte orase importante din tara. Cea mai recenta deschidere din Romania a fost cea a magazinului de la Targoviste, la inceputul lunii septembrie.

Vanzarile nete ale grupului pe plan mondial au crescut in trimestrul al treilea cu 27,1%, ajungand la aproape 1.03 miliarde euro. La nivel de noua luni, Praktiker a raportat vanzari de 3.04 miliarde euro, mai mari cu 25,6% fata de anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si