Aker Yards ASA, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi in Romania corpul unei nave pentru compania norvegiana DOF Installer, care va plati 98 milioane euro pentru aceasta comanda.

Nava urmeaza a fi livrata beneficiarului in primul semestru din 2011. Valoarea comenzii este de 765 milioane coroane norvegiene (97,8 milioane euro). Nava destinata aprovizionarii are o lungime de 108 metri, are spatiu pentru 90 de persoane, iar designul apartine tot Aker.

Corpul navei urmeaza a fi construit in Romania, iar restul accesoriilor necesare functionarii vor fi adaugate in Norvegia.

"Faptul ca livram nave proiectate de noi pentru industria offshore devine un mare avantaj competitiv pe piata. Cererea pentru nave cu design Aker ne depaseste toate asteptarile", a declarat in comunicat, directorul diviziei Offshore & Specialized Vessels a Aker Yards, Roy Reite.

In trecut, grupul DOF a fost implicat in peste 30 de contracte cu Aker Yards.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are 21.000 de angajati la 18 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si