Cota de piata estimata pentru acest an este de 30% din piata electrocasnicelor incorporabile. Aceasta piata este in continua crestere in Romania. Din 1998 de cand activeaza in Romania, Franke a inregistrat cresteri constante ale cifrei de afaceri de 10-15% anual, se arata in comunicatul companiei.

La inceputul anului, Franke Romania estima pentru anul 2007 o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 10%, pana la 12 milioane euro, fata de anul 2006. Acum, Franke Romania estimeaza ca procentul de crestere a cifrei de afaceri estimat pentru finalul lui 2007 este de cel putin 20% fata de anul trecut.

"Cresterea are la baza tendinta de utilare a noilor locuinte construite in proiectele rezidentiale care incep sa fie finalizate", a declarat directorul general al Franke Romania, Valeriu Cobaschi.

Cea mai importanta investitie Franke din acest an - datorata cresterii vanzarilor si a cererii de produse electrocasnice incorporabile - consta in extinderea spatiului de depozitare prin largirea centrului logistic cu inca 1.700 de metri patrati. Noul depozit Franke a devenit operational la mijlocul lunii octombrie. Investitia totala pentru realizarea capacitatilor de depozitare si asamblare de electrocasnice incorporabile a Franke a necesitat fonduri de aproximativ un milion de euro.

Citeste si:

Franke Romania ofera linii complete de electrocasnice incorporabile. Exista peste 1.000 de coduri de produse Franke. Produsele comercializate de companie sunt produse in proportie de 95% in Italia, iar restul sunt importate din Scotia, Germania si Elvetia. Franke Romania desfasoara activitati de export in Moldova, Serbia si Turcia.

Produsele Franke sunt distribuite la nivel national printr-o retea de showroom-uri, care numara 29 de unitati amplasate in 25 din marile orase, prin parteneri - importatori si producatori de mobilier, precum si prin principalele retele de hipermarketuri.

.