Romstal Leasing IFN SA a finantat bunuri in valoare de 39,7 milioane euro in octombrie, cu 127% peste rezultatele afisate in aceeasi luna a anului trecut, ca urmare a cresterii numarului de clienti pe perioada participarii la Salonul International de Automobile Bucuresti
Romstal Leasing IFN SA si-a depasit cu aproape 60% propriile estimari facute pentru luna octombrie, care indicau o valoare a bunurilor finantate de 25 milioane euro. Luna trecuta, compania a incheiat peste 1.000 de contracte de leasing.

"Intotdeauna participarea la SIAB a adus o oportunitate de crestere a finantarilor companiei Romstal Leasing pe sectorul auto al pietei de leasing din Romania", a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila. El a adaugat ca Romstal Leasing a reusit performanta de a depasi pragul de 1.000 de contracte incheiate intr-o luna si, in acelasi timp, a dublat valoarea finantarilor fata de luna septembrie, cand au fost de 19 milioane euro.

Romstal Leasing a inregistrat 4.883 de contracte in valoare de 172 milioane euro dupa primele zece luni din acest 2007, in urcare cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In portofoliul companiei, autoturismele detin o pondere de 41%, vehiculele comerciale 27,5%, autoutilitarele 15,5%, motocicletele 1,4%, echipamentele 8,2%, iar imobilele 6,3%.

Din contractele realizate in luna octombrie de Romstal Leasing, 60% au fost incheiate in urma lansarii ofertei cu ocazia SIAB. Cele mai multe contracte semnate in cadrul salonului auto au fost in special pentru autoturisme, urmate de vehiculele comerciale si apoi de autoutilitarele, se mai arata in comunicat. Deoarece oferta lansata la SIAB 2007 s-a dovedit foarte atractiva, Romstal Leasing a extins perioada de valabilitate pana pe 15 noiembrie. Astfel, persoanele interesate sa cumpere un autoturism in leasing beneficiaza de o dobanda de 5,9%, (fata de 6,75% cat este cea standard), o taxa de contract de 0,9% (fata de 2%) si 10 ani perioada de creditare pentru persoane fizice, dublu fata de perioada obisnuita.

Anul trecut, Romstal Leasing a inregistrat o cifra de afaceri de 19,2 milioane euro, in crestere cu 146% fata de 2005, cand aceasta a fost de 7,8 milioane euro. Profitul net pentru anul 2006 a fost de 2,6 milioane euro, fata de 2,4 milioane euro in 2005, valorile fiind raportate conform standardelor internationale de contabilitate.

La finalul anului 2006, grupul financiar KBC a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de euro, tranzactia fiind finalizata in luna martie a acestui an.

Romstal Leasing IFN are o experienta de peste opt ani pe piata romaneasca in finantarea in sistemul de leasing financiar a achizitiei de autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile. Compania detine o cota de piata de 4,2%, 20 birouri de reprezentanta in tara si ocupa locul cinci in topul societatilor de leasing din Romania intocmit de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri