Operatorul roman de hiper si supermarketuri Trident a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 46 milioane de euro, dublu fata de perioada similara a anului trecut si vrea sa intre pe segmentul magazinelor de proximitate in 2008, informeaza NewsIn .
“In cursul anului viitor vom demara si reteaua Trident Express, magazine de proximitate. Motivul dezvoltarii retelei de magazine de vecinatate il constituie succesul supermarketului Trident din Sibiu, care, desi are o suprafata aproape de doua ori mai mica decat hipermarketurile retelei, este in acest moment cea mai profitabila unitate a retelei si, în acelai timp, un magazin de referinta pe harta comerciala a Sibiului, facand fata cu succes concurentei acerbe pe care o exercita retailerii multinationali prezenti aproape in totalitate pe piata” au declarat reprezentantii Trident.

Acestia au adaugat ca reteaua Trident Expres se va diferentia de hipermarketurile Trident prin suprafata redusa a magazinelor sale, dar in masura in care va fi posibil, va pastra sortimentatia variata, chiar daca spatiul restrans ar putea duce la limitarea anumitor categorii de produse, mai ales cele nealimentare.

Trident va deschide anul viitor noi magazine printre care doua hipermarketuri si doua supermarketuri, valoarea investitiei fiind cuprinsa intre 12 si 20 milioane de euro, in functie de tipul locatiei (constructie proprie sau spatiu inchiriat). Dintre cele doua hipermarketuri, unul va fi in Sibiu, cu o suprafata de aproape 12.000 de metri patrati, restul locatiilor precum si datele la care vor fi deschise nefiind momentan stabilite.

Cu toate ca va accelera procesul de expansiune a retelei pe care o opereaza in tara, Trident nu analizeaza momentan achizitionarea altor lanturi de magazine deja existente pe piata de retail romaneasca.

“Pentru moment, achizitionarea de spatii apartinand altor retele nu intra in proritatile noastre. Preferam sa avem un format unitar pentru toate magazinele si acest lucru nu este intotdeauna posibil atunci cand preiei o unitate existenta” au adaugat reprezentantii Trident.

Trident Trans Tex este cel mai mare operator de “big retail” cu capital integral romanesc, activand pe piata din aprilie 2004. Trident Trans Tex opereaza in prezent patru magazine deschise in Medias cu o suprafata de 3.600 metri patrati, Deva cu o suprafata de 4.500 metri patrati, Sfantu Gheorghe cu 5.000 metri patrati si Sibiu cu o suprafata de 2.000 metri patrati.

Afacerile companiei au inregistrat o dublare anul trecut fata de 2005, iar pentru 2007, oficialii Trident Trans Tex estimeaza o evolutie similara pana la 66 milioane de euro. Compania Trident Trans Tex a avut in 2005 o cifra de afaceri de 46,4 milioane lei si un profit net de peste 440.000 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri