Diverta, retea de magazine media parte a grupului RTC, a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de peste 30 milioane euro, in crestere cu circa 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cresteri semnificative au toate segmentele de produse. Vanzarile de carte au fost, in primele noua luni ale acestui an, cu 35 de procente mai mari fata de perioada similara a anului trecut. Aceeasi dinamica au avut-o si produsele de media. Pana la sfarsitul acestui an, Diverta estimeaza o cifra de afaceri de 47 de milioane de euro.

Diverta isi extinde reteaua prin deschiderea a cinci noi magazine luna aceasta, in Cluj-Napoca, Brasov, Alba Iulia, Petrosani si Targu Mures, in urma unei investitii totale de aproape un milion de euro, iar in prima parte a anului viitor va lansa inca doua noi magazine in Constanta si Galati. Diverta Iulius Mall din Cluj este al doilea magazin din localitate dar primul magazin regional si are cea mai mare suprafata totala, de 700 metri patrati.

Categoriile de produse din Diverta sunt carte, muzica si film, jocuri si jucarii, produse de papetarie si birotica si IT&C. In prezent, Diverta detine peste 70 de magazine, pe tot teritoriul Romaniei.

Diverta este parte a RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de retail si distributie din Romania. Acesta cuprinde opt divizii de business: Diverta (retail de carte, muzica/film, IT si papetarie), Proffice (distributie de produse pentru birou si IT), ProCA (distributie specializata de IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica) si Sistec-SBsol (dezvoltare software).

Grupul RTC a incheiat anul tecut cu o cifra de afaceri de 261 milioane euro, inclusiv PayStore. Pentru anul 2007, estimarile financiare indica o crestere cu 20% a rulajului, dar scade la 250 milioane euro, ca urmare a vanzarii PayStore.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri