3TS-Cisco Growth Fund III va sprijini companiile start-up din domeniile tehnologiei si comunicatiilor
Cisco a anuntat astazi un proiect de investitii de capital de tip venture capital vizand domeniul tehnologiei in Europa Centrala si de Est (CEE)1. Cisco va urmari oportunitati investitionale in start-up-uri din regiune in domeniul tehnologiilor, atat direct, cat si indirect printr-un fond de investitii regional.

In colaborare cu 3TS Capital Partners, Cisco efectueaza investitia principala in fondul Technology in Central and Eastern Europe S.C.A. SICAR (care se va numi informal „3TS–Cisco Growth Fund III”), care se va ridica initial la 30 de milioane de euro. 3TS Capital Partners, una dintre principalele companii din domeniul investitiilor private (private equity) si al fondurilor de tip venture capital din Europa Centrala si de Est, va identifica si va administra investitiile acestui fond. Printre companiile tinta pentru fond se numara mai ales companiile mici si mijlocii cu crestere rapida din sectoarele tehnologiei, media si telecomunicatiilor.

„Cisco contribuie la stimularea antreprenoriatului in Europa Centrala si de Est prin initiative precum Cisco Entrepreneur Institute si prin finantari de proiecte, programe de leasing precum si, cel mai recent, prin parteneriatul de tip venture fund anuntat astazi. Noile afaceri sunt un catalizator esential al cresterii in economiile emergente si al crearii de locuri de munca in comunitatile locale”, a spus Kaan Terzioglu, Vice President Cisco pentru Europa Centrala si de Est.

„Tarile din regiune inoveaza intr-o gama larga de tehnologii, precum comunicatiile in banda larga, comunicatiile wireless, securitatea IT si tehnologiile de comunicatii. De asemenea, aceste tari sunt in frunte in privinta adoptarii aplicatiilor pentru comunicatii VoIP (Voice over IP), multimedia, jocuri, continut mobil si divertisment. Prin urmare, oportunitatile din aceasta regiune sunt imense.”

Pana in prezent, Cisco a investit peste 2 miliarde USD in proiecte de tip venture capital si este investitor activ pe piete importante, cum sunt China, India, Israel si Europa, ca si in Statele Unite ale Americii. Utilizand o combinatie de instrumente de finantare directa si indirecta, Cisco este un investitor strategic in companii start-up si in fonduri de tip „venture” din intreaga lume, punand accent pe identificarea si plasarea de investitii in companii cu tehnologii si modele de afaceri inovatoare. Cisco l-a desemnat pe Yoav Samet, Head of Israel and Emerging Europe Corporate Business Development din cadrul companiei, sa coordoneze aceasta importanta initiativa de investitii.

„Investirea in fonduri venture focalizate geografic precum ‘3TS-Cisco Growth Fund’ reprezinta unul dintre instrumentele strategice din portofoliul nostru de investitii globale care impulsioneaza dezvoltarea pietei de IT&C prin investirea in economia inovatiilor”, a spus Hilton Romanski, Senior Director of Global Corporate Business Development la Cisco. „Aceasta strategie va contribui la catalizarea si accelerarea inovatiilor tehnologice in Europa Centrala si de Est si va marca o noua etapa in ceea ce priveste investitiile in tehnologii in aceasta regiune.”
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri