A&D Pharma, grupul olandez care detine lantul de farmacii Sensiblu, planuieste o extindere anuala de pana la 12% a retelei sale de farmacii, echivalentul a aproximativ 20 de farmacii, in scopul optimizarii operatiunilor si concentrarii pe unitatile performante, potrivit declaratiilor directorului executiv, Dragos Dinu.

Piata farmaceutica va inregistra o crestere semnificativa, alimentata, in principal, de majorarile salariilor care duc la imbunatatirea fondului asigurarilor de sanatate, conform estimarilor lui Dragos Dinu.

Anul acesta, compania a inchis doua farmacii din mall-uri si a relocat alte 20, pe fondul rezultatelor slabe inregistrate de acestea.

“Expansiunea mall-urilor a reusit sa produca o oarecare efervescenta pe piata de profil, ele oferind o oferta globala pentru segmentul de retail. Farmaciile pe care le-am inchis nu au putut sa fie relocate pentru ca nu detineau licenta”, a explicat Dinu.

Pe viitor, compania intentioneaza sa-si extinda lantul de farmacii si in mediul rural, insa numai dupa ce campania Ministerului Sanatatii de a infiinta 50 de noi centre de medicina primara va fi implementat.

Deocamdata, proiectul nu poate fi pus in aplicare din cauza lipsei de medici prescriptori si a distantelor mari pe care oamenii trebuie sa le parcurga pana la cea mai apropiata farmacie, potrivit aprecierilor directorului executiv al A&D Pharma.

Fondata in 1994, A&D Pharma detine liderul in distributia de produse farmaceutice din Romania, Mediplus si cea mai mare retea nationala de farmacii din Romania, Sensiblu. Cifra de afaceri consolidata a societatii a avut o rata de crestere anuala compusa de 51% intre 2003 si 2006 si s-a ridicat la 332 milioane euro in 2006.

A&D Pharma este listata la Bursa de Valori din Londra. Actiunile sale se tranzactioneaza sub forma de Certificate Globale de Depozit ("GDRs") pe piata reglementata a Bursei de Valori din Londra incepand din octombrie 2006, sub simbolul "ADPH".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Topul celor mai mari distribuitori de medicamente din Romania
Setari Cookie-uri