Securitas Security Services (Securitas Romania), al treilea jucator din piata autohtona de paza si securitate, si-a propus ca obiectiv ocuparea primului loc din piata de profil, intr-un interval de cel mult trei ani.
“Estimam o cota de piata de 12-14% in urmatorii trei ani”, a declarat pentru Wall-Street, Adrian Moisescu, Country Manager Securitas Romania, cu ocazia lansarii oficiale ale operatiunilor Securitas AB in Romania. “La ora actuala Securitas Romania detine pozitia a treia pe piata, cu o cota de 6,2% pe segmentul de paza si protectie. Scopul nostru este ca in maxim trei ani sa devenim lideri de piata, o companie 100% Securitas”, a mai precizat Moisescu.

In prezent, compania este unul din primii trei jucatori de pe piata romaneasca a serviciilor de securitate, lider fiind Group 4 Securicor (G4S) cu 7% (incluzand si serviciile de transport valori), urmat de Rosegur cu 6,4%, in timp ce Bidepa are o felie de 5% din piata. Compania a investit aproximativ un milion de euro in dezvoltarea operatiunilor sale in acest an, urmand ca pana in 2011 sa aloce un buget de investitii de maxim 10 milioane de euro.

“Intrarea Securitas pe piata romaneasca marcheaza practic inceputul unei noi etape de dezvoltare a serviciilor de securitate la noi in tara. Securitas ridica standardele din toate punctele de vedere - infrastructura, pregatirea personalului, know-how etc, ceea ce va determina ca unele companii din domeniu sa faca eforturi mai ample de a se dezvolta, iar altele sa coaguleze prin diferite joint-ventures sau achizitii”, sustine Moisescu.

Piata serviciilor de paza si securitate din Romania va inregistra o majorare de aproximativ 20% in urmatorii ani, urmand un trend ascendent, in special datorita cererilor in crestere a serviciilor de profil in industria petroliera, retail si domeniul financiar-bancar, potrivit oficialilor Securitas. Portofoliul companiei include nume mari ca Petrom, Rewe, McDonalds, ING, ABN-Amro, Anchor Group, Billa Romania.

Securitas Security Services a fost infiintata in urma preluarii, in luna mai 2007, a unui pachet majoritar reprezentand 55% din actiunile companiei romanesti CPI Security, de catre suedezii Securitas AB, lider mondial in domeniul securitatii. Restul de 45% din actiuni se afla in proprietatea lui Adrian Moisescu, Country Manager Securitas Romania, existand un contract pe urmatorii trei ani in acest sens.

In Romania, Securitas detine 11 filiale locale si peste 2.000 de angajati. Anul trecut, compania a realizat venituri operationale de 10,8 milioane de euro si un profit de 540.000 de euro, anticipand o crestere de 15% pentru anul in curs.

Securitas AB este lider mondial in servicii de securitate, cu sediul in Stockholm, Suedia. Avand peste 215.000 de angajati, compania este prezenta in peste 30 de state, majoritatea din Europa si America de Nord, unde detine 2.000 de sucursale locale.

Structurata in doua divizii, Paza si Protectie, respectiv Transport Valori, Securitas detine o cota de piata de 12% la nivel mondial in servicii de securitate, monitorizare si interventie, si 19 % pe transport de valori. In 2007 grupul Securitas a obtinut o cifra de afaceri de 5,2 miliarde de euro.

Piata globala a serviciilor de securitate este estimate in acest an la 124 miliarde de dolari (84,3 milarde euro), cu un ritm de crestere anual de 6-8%, datorita nevoilor complexe ale societatii, dezvoltarii economiei si a serviciilor private. Aproximativ 75% din aceasta piata e acoperita in prezent de Europa si America de Nord.

Pana in 2015, piata de profil va atinge o valoare de 230 miliarde de dolari (156 miliarde euro), un procent de 35% urmand sa reprezinte regiunea asiatica si africana. Din totalul pietei, 44% sunt serviciile de paza si securitate, urmate de piata sistemelor cu alarma cu 30% si transport valori si cash, cu aproximativ 9%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri