Statia de agregate se afla in comuna Luna, satul Gligoresti, si deserveste judetele Cluj si Mures. Echipamentul de sortare, spalare si concasare este fix, are o capacitate de procesare balast de 230 tone/ora, si este produs de SBM Mineral Processing Austria.

"Investitia de la Gligoresti aduce o tehnologie moderna, care permite producerea de agregate minerale de calitate controlata, in conditii de siguranta maxima in exploatare si cu impact minim asupra mediului. Programul nostru de investitii mai prevede si reintegrarea amplasamentului dupa exploatare printr-o amenajare piscicola" a declarat directorul general al Holcim Romania, Markus Wirth.

Statia de producere agregate minerale de la Gligoresti produce nisip 0-4 mm, margaritar 4-8 mm si 8-16 mm, pietris 16-25 mm, balast si refuz de ciur. In prezent, Holcim Romania detine cinci statii de agregate la Rancaciov, Zarnesti, Brasov, Piscani si Gligoresti.

Citeste si:

Holcim Romania estimeaza in 2007 o crestere de 20 - 25% a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent cand a raportat afaceri de 220 milioane de euro si intentioneaza sa-si mareasca anul viitor capacitatea totala de productie cu 25% Compania investeste in acest an 86 milioane de euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane.

Holcim este furnizor de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati. Holcim Romania detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Holcim are in prezent aproximativ 1.300 angajati.