Alstom va livra Complexului Energetic Rovinari patru echipamente de desulfurare de cate 330 MW fiecare, valoarea instalatiilor ridicandu-se la 160 milioane euro, iar punerea lor in functiune se va face etapizat pana in 2013.

Complexul Energetic Rovinari a organizat o licitatie internationala pentru alegerea unei firme care sa furnizeze o solutie viabila pentru proiectarea, fabricarea si furnizarea de echipament si de punerea in functiune a patru instalatii de desulfurare a gazelor de ardere de la cele patru cazane energetice pe lignit, aferente grupurilor 3, 4,5 si 6.

Licitatia a fost castigata de consortiul format din Alstom Power Italia, Alstom Power Sweden si S.C. Energomontaj S.A.- SAEM, contractul fiind semnat in cursul zilei de joi, 15 noiembrie. Proiectul, primul de acest gen in Romania, deschide seria proiectelor pentru care tara noastra si-a asumat ca perioada de conformare sfarsitul anului 2013 in vederea reducerii emisiilor poluante de dioxid de sulf provenite din instalatiile mari de ardere.

Valoarea contractului este de 160 milioane euro, iar cele patru instalatii vor fi puse in functiune etapizat pana in 2013. Prima instalatia va fi cea a cazanului energetic, iar termenul de punere in functie este 18 luni de la inceperea lucrarilor. Tehnologia de desulfurare care va fi folosita va reduce emisiile de dioxid de carbon sub limita impusa de normele europene si romanesti, eficienta de indepartare a dioxidului de sulf depasind 98%.

Grupul Alstom are peste 60.000 de salariati in 70 de tari, inregistrand vanzari de 14,2 miliarde euro in 2006-2007. In Romania grupul detine trei societati cu peste 1.200 de angajati, respectiv Alstom Power Romania SRL, Alstom General Turbo S.A. si Alstom Transport S.A, la care se adauga nou infiintatul centru de excelenta cu personal romanesc, specializat la filialele Alstom din Europa, ce va coordona proiectele de mediu din regiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Directorul CFR SA si managerul Alstom Romania, cercetati de DNA