Help Net a lansat farmacia cu numarul 100 a retelei, si va investi 18 milioane de euro pentru dublarea numarului de unitati, pana in 2010.

Piata romaneasca va creste semnificativ in urmatorii ani, in conditiile in care consumul pe cap de locuitor este de circa 70 de euro, jumatate fata de cel din Ungaria si a opta parte din consumul inregistrat in Franta, spun reprezentantii Help Net.

Compania estimeaza pentru 2008 pe o crestere de 33%, in timp ce piata va avansa in medie cu 15-18%.

Help Net mizeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 53 de milioane de euro, in urcare cu 38% fata de nivelul raportat in 2006.

In primele sase luni, reteaua de farmacii a avut o cifra de afaceri de 23,5 milioane euro, cu 30% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de peste 500.000 de euro.

Potrivit companiei, Help Net este una dintre primele trei lanturi de farmacii la nivel national, cu o cota de piata estimata la 3,6%, in conditiile in care domeniul este fragmentat, fiind active peste 4.900 de unitati.

Principalii competitori pe segmentul de profil sunt lanturile Sensiblu, City Pharma, Farmacile Dona, Catena si Centrofarm.

Din cele 100 de farmacii Help Net, 49 se afla in Bucuresti. Unitatea 100 a fost deschisa in judetul Timis.
Compania a investit, in cei noua ani de la infiintare, peste 25 de milioane de euro.

Help Net face parte din grupul Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc

Grupul Farmexim, din care face parte reteaua de farmacii Help Net Farma, a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 141 milioane euro, iar pentru 2007 se estimeaza ca aceasta sa creasca la 195 milioane euro. La nivel de grup, au aparut noi oportunitati de dezvoltare care includ si optiunea de a face investitii brownfield, demers care a fost initiat inca din anul 2006 si are posibilitati de concretizare anul acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Farmacii cu program non-stop in perioada de Paste 2019 si 1 Mai