Din totalul veniturilor inregistrate de Actavis in Romania in primele noua luni ale anului in curs, 75 de milioane euro reprezinta vanzarile pe piata interna, iar restul de 9 milioane euro au fost obtinute in urma vanzarilor la export.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile la export au crescut cu 50 la suta. Tarile in care s-au inregistrat cele mai bune rezultate sunt, Polonia, cu 3,5 milioane euro, Japonia, cu 1,6 milioane euro, iar pe locul trei Ungaria, Slovacia si Bulgaria, cu o valoare de aproximativ un milion de euro fiecare.

Anul acesta, investitiile Actavis Romania s-au concentrat pe achizitia de echipamente pentru productie, pe cercetarea de noi molecule generice si in extinderea retelei de distributie. Pana la sfarsitul anului se estimeaza ca valoarea investitiei sa se ridice la 5 milioane de euro.

Citeste si:

Actavis Romania are inclus in planul de dezvoltare pentru 2007 atingerea unei cote de piata de 2,5 la suta pe piata producatorilor, cresterea vanzarilor pe piata de retail si patrunderea pe noi piete din UE si SUA cu produsele oncologice fabricate in Romania.

Grupul Actavis se pozitioneaza printre primele companii pe piata de farmaceutice generice, la nivel mondial. Din 1999 pana in prezent, Actavis a achizitionat 25 de companii farmaceutice. In martie 2006, Actavis, a achizitionat Sindan in urma unei tranzactii de 147,5 milioane euro.