Compania de vanzari directe Amway Romania preconizeaza, pentru anul acesta, o crestere a cifrei de afaceri cu 22% fata de 2006, pana la 125 de milioane de lei, vizand sustinerea unui ritm similar si anul viitor.
“Estimam ca anul acesta vom inregistra o cifra de afaceri de 125 de milioane de lei, in crestere cu 22% fata de cele 102,8 milioane de lei raportate anul trecut, ceea ce inseamna o majorare dubla fata de cea raportata pe pietele de cosmetice, de detergenti si de suplimente nutritive”, a declarat George Popescu, directorul general al companiei.

In primele zece luni ale anului curent, compania a inregistrat vanzari de peste 99,6 milioane de lei, ceea ce inseamna o crestere de 17,5% a afacerilor pana acum. Majorarile raportate sunt puse pe seama largirii portofoliului de produse, dar si pe cea a deschiderii consumatorilor catre comertul direct.

“Estimam ca piata produselor cosmetice va creste cu 10%, iar cea a suplimentelor nutritive cu peste 20%. Preconizam ca vom inregistra o crestere de 25% in segmentul de suplimente nutritive, ca urmare a lansarii de game de produse”, a explicat Popescu.

Amway a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 69,5 milioane de lei, in crestere cu 61% fata de 2004, iar in 2006 afacerile companiei au urcat cu 48% fata de 2005, pana la 102,8 milioane de lei.

La nivel global, compania a inregistrat vanzari de 102 miliarde de dolari, Romania acoperind aproximativ 6% din aceastea, cu volume de vanzari in valoare de 6,3 miliarde de dolari, potrivit datelor emise de reprezentantii companiei.

In privinta cresterii cifrei de afaceri, Romania se plaseaza pe al cincilea loc in Europa, inregistrand ritmuri de crestere comparabile cu cele ale Ucrainei si Turciei, situate in jurul valorii de 30-40%.

Cel mai bine vandute produsele sunt cosmeticele si suplimentele nutritive, acestea reprezentand aproximativ 60% din vanzarile totale. Strategia de vanzari a companiei se va axa, in continuare, pe aceste doua mari categorii.

Amway Romania a intrat pe piata romaneasca in 1997, fiind una dintre cele 53 de filiale Amway existente in intreaga lume. Compania are un portofoliu de peste 800 de produse din diverse game si peste 50.000 de reprezentanti in toata tara.

Amway Corporation a fost infiintata in 1959 de catre Jay Van Andel si Rich DeVos si este astazi una dintre cele mai mari companii de vanzari directe din lume. Amway face parte din familia companiilor Alticor, care a inregistrat vanzari mondiale de retail de 6,3 miliarde de dolari in 2006 prin intermediul a peste trei milioane de intreprinzatori independenti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri