Lafarge Romania estimeaza vanzari totale de pana la 400 milioane de euro anul viitor, pe fondul unei cresteri de 20% fata de anul curent, conform declaratiilor oficialilor companiei.
“Afacerile Lafarge vor creste anul viitor cu aproximativ 20% si vor continua acelasi trend si in urmatorii ani. Aproape toata productia interna de ciment va fi utilizata in Romania, pentru ca piata romaneasca are un potential real de crestere. Exportul nu este acum prioritatea noastra, exporturile de ciment au fost sub 10% in acest an, aproximativ 300.000 de tone”, ne-a declarat Phillipe Questiaux, presedintele Lafarge Ciment Romania.

In prezent, piata de ciment autohtona este estimata la 10 milioane de tone/an, anul viitor urmand sa inregistreze minimum 11 milioane de tone/an. “Acum sase ani, consumul de ciment in Romania se situa la 250 kg pe cap de locuitor, iar astazi este de peste 400 kg pe cap de locuitor”, sustine Questiaux, aproximand piata de ciment la 800 milioane de euro in acest an.

Capacitatea de productie Lafarge Romania se situeaza in prezent la circa 5,5 milioane de tone de ciment, urmand sa creasca pana la sfarsitul anului viitor cu inca un milion de tone, din care 500.000 de tone vor fi finalizate pana la sfarsitul lui 2007. Investitiile totale, care se ridica la 58 milioane euro, includ modernizarea si refacerea a doua mori de ciment, doua noi instalatii de ambalare a cimentului in saci si de infoliere.

"Sectorul constructiilor este unul dintre cele mai dinamice din Romania si ne asteptam ca aceasta crestere sa continue si in urmatorii ani. Astfel, am decis cresterea capacitatilor de macinare, de ambalare in saci si de ambalare - paletizare ale celor trei uzine de ciment din Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu", a declarat presedintele si directorul general Lafarge Ciment (Romania), Philippe Questiaux.

In plus, Lafarge Ciment Romania analizeaza detaliile pentru demararea unui proiect de pregatire a sezonaelor de livrare 2009 - 2010, constand in investitii majore in fabrica de la Medgidia, pentru orientarea acesteia catre piata locala si cresterea suplimentara a capacitatii in Romania.

Lafarge, lider mondial in materiale de constructii, a intrat pe piata din Romania in 1997, achizitionand producatorul national de ciment, Lafarge Ciment Romania, si detine in prezent trei centre de productie, in Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu. Lafarge este prezenta in Romania si prin celelalte activitati ale sale - agregate, beton si placi de gips, avand in jur de 1.500 de angajati si inregistrand o cifra de afaceri de peste 260 milioane euro in 2006.

Grupul Lafarge activeaza in Romania cu trei divizii. Lafarge Romcim S.A produce si comercializeaza cimenturi, lianti si filer calcar. Lafarge Arcom Gips S.A. - produce si comercializeaza ipsos, sisteme si accesorii pentru gips - carton si Lafarge Agregate Betoane SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri