Piata autohtona a produselor din gips-carton este evaluata in prezent la aproximativ 350 milioane de euro (incluzand gips, ipsos, produse asociate), cu o capacitate anuala de 50-60 milioane de metri patrati de placi de gips carton, conform declaratiilor reprezentantilor Lafarge Romania.

“Piata produselor din gips-carton se ridica la aproximativ 300-350 milioane de euro in acest an. Anul trecut am realizat o cifra de afaceri de 17 milioane de euro pe acest segment si ne asteptam la o crestere de 20% in urmatorii ani”, ne-a declarat Sebastian Popescu, presedinte si director general Lafarge Arcom Gips.

Lafarge Arcom Gips detine in prezent o fabrica de gips carton la Popesti Leordeni, Bucuresti, si o fabrica de ipsosuri la Aghiresti, in judetul Cluj, cu capacitati anuale de productie de 15 milioane metri patrati de placi de gips carton si 45 mii tone de ipsosuri.

“Fabrica de gips-carton este prevazuta pentru piata interna, dar daca va aparea oportunitatea de a exporta o vom face, cel mai probabil in tari ca Bulgaria, Moldova”, a enuntat Popescu.

Lafarge Arcom Gips a fost infintata in 2001, prin asocierea cu firma de constructii Arcom Bucuresti. Cele doua fabrici din Romania produc placi de gips carton, ipsosuri, gleturi si mortare de interior. Lafarge detine o cota de piata de aproximativ 22% in ceea ce priveste placile de gips carton si produsele asociate.

Lafarge, lider mondial in materiale de constructii, a intrat pe piata din Romania in 1997, achizitionand producatorul national de ciment, Lafarge Ciment Romania, si detine in prezent trei centre de productie, in Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu. Lafarge este prezenta in Romania si prin celelalte activitati ale sale - agregate, beton si placi de gips, avand in jur de 1.500 de angajati si inregistrand o cifra de afaceri de peste 260 milioane euro in 2006.

Grupul Lafarge activeaza in Romania cu trei divizii. Lafarge Romcim S.A produce si comercializeaza cimenturi, lianti si filer calcar. Lafarge Arcom Gips S.A. - produce si comercializeaza ipsos, sisteme si accesorii pentru gips - carton si Lafarge Agregate Betoane SA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Topul celor mai mari producatori de ciment in 2016, un an dificil