Kazahii de la KzMunaiGaZ vor plati astazi toata suma aferenta tranzactiei prin care a achizitionat pachetul de 75% din grupul detinut de Dinu Patriciu si mizeaza ca mai au bani de investit in Romania

KazMunaiGas are dreptul sa cumpere restul de 25% din actiunile Rompetrol, insa o decizie in acest sens va fi luata in functie de evolutia proiectului, a declarat la Bucuresti, presedintele KMG, Uzakbay Karabalyn.

"Noi avem dreptul sa cumparam, dar asta vom stabili pe masura ce evolueaza proiectul", a punctat Karabalyn.

De asemenea, acesta a aratat ca, pana vineri (astazi, n.red.), va fi finalizata plata celor 75% din actiunile grupului Rompetrol. "Maine (vineri - n.r.) incheiem plata (pentru pachetul de 75% din actiuni - n.r.)", a spus presedintele KMG, citat de NewsIn.

Oficialul KMG a aratat ca planurile strategice ale Rompetrol sunt foarte bine realizate. "Vom continua sa sustinem aceste planuri. Nu intentionam sa aducem multi oameni in echipa manageriala. Vom pastra oamenii care au adus rezultate bune companiei pana acum", a mai spus presedintele KMG.

La inceputul acestei saptamani, Comisia Europeana a anuntat ca a avizat favorabil preluarea a 75% din actiunile Rompetrol de catre KazMunaiGas.

KazMunaiGas a anuntat, in luna august a acestui an, ca a incheiat un acord de preluare a pachetului majoritar din Rompetrol Group de la Rompetrol Holding, iar valoarea de piata a The Rompetrol Group NV a fost calculata la 3,616 miliarde dolari.

Compania kazaha KazMunaiGas, infiintata in 2002 prin decret prezidential, este rezultatul unei fuziuni intre "KazakhOil" si "Oil and Gas Transportation Company". Principalele filiale ale KazMunaiGas sunt KMG Exploration & Production, specializata in productia de gaz si explorare, KazTransOil - transportul petrolului, KazTransGas - transportul gazelor, Atyrau refinery - specializata in rafinarea petrolului, Kazmortransflot - operare platforme petroliere, Atyrau International Airport, Eurasia - Air Helicopter Company si KazTransCom Telecommunications Company - servicii de telecomunicatii.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Investitori americani, interesati sa cumpere Rompetrol