Importatorii romani de dulciuri inregistreaza cresteri ale vanzarilor cu circa 30-40% in ultimele luni din an, fata de vanzarile realizate pe tot parcursul anului, au declarat, vineri, pentru Agentia NewsIn, reprezentanti ai firmelor care activeaza in acest domeniu.
"Ultimele 2-3 luni sunt lunile de varf. In aceasta perioada, vanzarile de dulciuri cresc cu circa 40%. Preferata consumatorilor este ciocolata, ea ocupa un loc important in topul produselor comercializate de noi", a declarat, vineri, pentru NewsIn, directorul de marketing al firmei importatoare de dulciuri Firenze COM, Stefan Craciun.

Pentru anul 2007, societatea Firenze COM estimeaza o cifra de afaceri de 4 - 4,5 milioane de euro, in crestere fata de circa 3,6 milioane euro inregistrate in 2006. Societatea importa in Romania, incepand cu anul 1994, ciocolata, praline, prajituri si cereale din Italia, Belgia, Spania, Germania si Danemarca.

Potrivit declaratiilor directorului de retail al companiei importatoare de dulciuri si produse alocoolice Lerida International, Mihai Nita, consumatorii sunt atrasi de tipul ambalajului, dulciurile ambalate in lemn fiind preferatele cumparatorilor.

"De la inceputul anului 2007 pana in prezent am realizat o cifra de afaceri de circa 450.000 de euro si ne asteptam la o crestere cu circa 30% pana la sfarsitul anului. In 2005, compania noastra a inregistrat o cifra de afaceri de circa 200.000 de euro. Printre produsele care aduc mari vanzari firmei se numara pralinele cu alcool ambalate in cutii de lemn, care se vand foarte bine pe tot parcursul anului. Lichiorurile de cafea sau migdale, cu un grad de alcool de 25%, mult mai mare decat al celorlalte existente pe piata, sunt si ele apreciate de clienti," a precizat, pentru NewsIn, Mihai Nita.

Compania este prezenta pe piata romaneasca din 2005 si importa produse alimentare si alcoolice din Belgia.

In perioada 23-25 noiembrie, la Bucuresti, se desfasoara a V a editie a Targului de cafea si ciocolata. Expozantii au in oferta produse speciale pentru perioada sarbatorilor de iarna sub forma de figurine festive sau pachete speciale cu dulciuri, preturile fiind cuprinse intre 10 si 48 de lei. Ciocolata cu ardei iute sau piper reprezinta cateva dintre specialitatile participantilor la targ.

Printre expozanti se numara producatori, importatori si distribuitori de cafea, ciocolata, biscuiti si napolitane cu ciocolata, lichioruri cu arome de ciocolata, espressoare, cafetiere si automate de cafea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri