Al-Arrab Contracting Company Limited a realizat o infuzie de capital de lucru in valoare de 35 milioane de euro la Electroputere Craiova pentru a rezolva criza de lichiditati cu care se confrunta societatea, potrivit unui comunicat trimis de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
Potrivit infromatiilor furnizate presei de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Al-Arrab Contracting Company Limited s-a angajat, in procesul de privatizare al SC Electroputere Craiova SA, sa efectueze infuzii de capital de lucru in valoare de 37 de milioane euro.

Pentru realizarea infuziei de capital de lucru, investitorul are un termen de sase luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor (13 noiembrie 2007), se mentioneaza in comunicat.

Investitorul, Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Sauditã, si-a asumat un program investitional de peste 23 milioane euro, dintre care circa 20 de milioane de euro vor fi destinati dezvoltarii si retehnologizarii, iar restul sumei va fi investita in proiecte de mediu.

Al-Arrab Contracting Company Limited a platit, 2.340.288,96 euro, pentru cele 78.009.632 actiuni, reprezentand 62,8259% din capitalul social al Electroputere Craiova, pe data de 14 noiembrie, potrivit AVAS. Restul actiunilor pana la 100% din capitalul social au fost trecute in proprietate privata, la inceputul anilor ’90, prin Programul de privatizare in masa (PPM).

AVAS a semnat in 6 noiembrie contractul de privatizare al societatii Electroputere Craiova cu firma din Arabia Saudita, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 120 de milioane de euro. Compania Al Arrab este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura si nu este obligata prin contract sa pastreze obiectul de activitate al societatii. Electroputere Craiova a fost fondata in 1949 si produce echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri