Compania de retail Rewe Romania va inaugura miercuri la Focsani al 40-lea magazin al retelei de discount Penny Market si al doilea din acest oras, investitia medie pentru o astfel de unitate fiind de circa 1,5 milioane de euro. Compania urmeaza sa mai deschida cel putin cinci unitati pana la sfarsitul anului

Noul magazin Penny Market din Focsani va avea o suprafata de vanzare de 750 metri patrati, parcare proprie si va comercializa aproximativ 1.300 de articole. In prezent, Rewe Romania opereaza 40 magazine Penny Market si cinci magazine Penny Market XXL, acestea avand o suprafata medie de vanzare de 2.500 metri patrati si aproximativ 3.000 de articole in sortiment.

Pana la sfarsitul anului, Rewe Romania planuieste deschiderea a cel putin cinci magazine Penny, deschiderea lor fiind strans legata de evolutia constructiilor si a vremii. Expansiunea companiei vizeaza intreaga tara, in orase de peste 20.000 de locuitori. Reprezentantii companiei anuntau anul trecut investitii de 180-200 milioane de euro pana in 2011, in terenuri, cladiri, echipamente, iar pe termen lung, vizeaza o retea de 150-200 de magazine in Romania.

Grupul german Rewe opereaza in Romania din 1999 prin intermediul diviziilor Billa, Penny, XXL si Selgros care au contribuit, in 2006, cu 25% la totalul vanzarilor de 3,84 miliarde euro inregistrat pe piata est europeana.

Segmentul de discount are in Romania o cota de 5% pe piata de retail, iar jucatorii concurenti pe acest segment sunt miniMax Discount, XXL, Megadiscount si Plus Discount.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Penny Market deschide doua magazine in Sibiu si Roman