Concurenta analizeaza preluarea Ductil Steel de catre Mechel International Holdings

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica realizata de catre Mechel International Holdings AG, prin dobandirea controlului unic asupra Ductil Steel Buzau.

Potrivit Consiliului Concurentei, operatiunea de concentrare economica a fost notificata, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Compania Ductil Steel Buzau este activa pe piata otelului, sub forma semifabricatelor, a produselor lungi (otel beton, sarma laminata) si a produselor trase.

Producatorul de electrozi si sarma Ductil Buzau (DUCL) a afisat in primele noua luni din 2007 un profit net de 11,6 milioane lei (3,45 milioane euro), in scadere cu 7,7% fata de aceeasi perioada din 2006, si afaceri mai mici cu 5,7%, potrivit companiei. In primele noua luni ale acestui an, afacerile societatii s-au cifrat la 107,8 milioane lei (32,1 milioane euro), in scadere cu 5,7% fata de intervalul echivalent din 2006, cand acestea au fost de 101,9 milioane lei. Compania a afisat in primele noua luni ale anului trecut un profit net de 12,5 milioane lei.

Compania Ductil Buzau este unul dintre principalii jucatori de pe piata producatorilor de echipamente destinate sudarii si taierii metalelor, avand un capital social de 18,4 milioane lei (5,55 milioane euro), divizat in 184 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Mechel International Holdings AG, este prezenta pe piata din Romania, prin cele doua fabrici Mechel Steel Targoviste si Mechel Steel Campia Turzii, ambele active in domeniul siderurgic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri