Operatorul postal austriac Oesterreichische Post este interesat de realizarea unor achizitii in Romania, Bulgaria si Bosnia in urmatoarele 15 luni, a anuntat directorul financiar al grupului, Rudolf Jettmar, conform Reuters.

"Vrem sa punem bazele unei retele in pe piata din Europa de est, care momentan este foarte fragmentata", a declarat Jettmat pentru jurnalistii aflati la o conferinta de investitii in New York.

"Vrem sa acoperim zonele cu lipsuri din Bosnia, Bulgaria si Romania", a adaugat responsabilul austriac, precizand ca operatorul postal austriac intentioneaza sa preia operatori privati implicati in distributia de colete sau materiale publicitare.

In primele trei trimestre ale anului, Oesterreichische Post a cheltuit 210 milioane euro (peste 312 milioane dolari) pe preluari, compania dispunand in continuare de circa 150 milioane euro, suma rezervata achizitiilor, a afirmat Jettmar.

Declaratii asemanatoare au fost facute in luna mai si de directorul grupului, Anton Wais.

Oesterreichische Post este deja prezent in Slovacia, Croatia, Ungaria si Serbia.

Osterreichische Post a luat fiinta in 1999, are 25.000 de angajati si ofera servicii de livrare a coletelor, gestionand si servicii financiare in colaborare cu partenerul sau Postsparkasse.

Sediul central este in Viena, iar pe teritoriul tarii are 1.300 de oficii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romania, statul cu cea mai mare crestere de cheltuieli pe comunicatii
Setari Cookie-uri