"Consiliul urmareste bunastarea consumatorului, dar lucram la acest fapt prin metode indirecte. Majorarea preturilor poate fi problema Consiliului daca intervin carteluri sau bariere care impiedica intrarea pe piata a altor companii din domeniu", a spus Oprescu.

Potrivit acestuia autoritatea de concurenta poate interveni numai dupa investigatii in urma carora s-a stabilit o ilegalitate. "Scumpirile la carburanti nu sunt neaparat practici anticoncurentiale. Consiliul poate interveni numai dupa ce a analizat si are probe in acest sens. Piata carburantilor este oricum foarte dificila si avem o investigatie in curs din anul 2005. De asmenea, Consiliul desfasoara o investigatie pe piata painii din primavara acestui an. Ambele se pot ternima cu acuzatii si sanctiuni sau se poate stabili ca nu s-a gresit cu nimic" a mentionat Oprescu

Presedintele Consiliului Concurentei a mai precizat ca in perioada decembrie- ianuarie vor fi facute publice investigatii in mai mlte cazuri.

In ultimele saptamani companiile petroliere au scumpit de mai multe ori carburantii motivand ca a crescut pretul barilului de pretrol. In anul 2005 Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind un eventual cartel al companiilor petroliere in formarea preturilor.