"Oferta de offset a Gripen va avea o valoare care va acoperi cel putin 100% din valoarea contractului pentru achizitionarea avioanelor de lupta" a precizat Bjorn Magnusson, Senior Vice President Gripen International, intr-un comunicat remis miercuri de companie.

Compania a declarat ca oferta va ramane valabila indiferent de valoarea contractului si de numarul de avioane pe care-l va achizitiona Ministerul Apararii din Romania.

Pana in acest moment, Gripen a identificat si discutat aproximativ 95 de proiecte de cooperare industriala in Romania, se mai precizeaza in comunicat.

Citeste si:

In final, offsetul Gripen va crea peste 5.000 de locuri de munca in mod direct si inca pe atat in activitati colaterale. La acestea se va adauga mentinerea a peste 1.000 de locuri de munca in industria de aparare, mai informeaza comunicatul companiei.

Gripen International propune Romaniei avionul de lupta JAS 39 Gripen, de ultima generatie. Ministerul Apararii a primit pana in acest moment toate informatiile necesare atat din partea Gripen cat si a celorlalte companii interesate si este asteptat sa lanseze cererea de oferte