Companiile aeriene Air France si KLM estimeaza ca vor avea pana la finele anului un trafic de 200.000 de pasageri, cu 10% mai mult decat in 2006, iar pentru 2008 se va mentine cota pe piata din Romania de 20%, a declarat directorul pentru Romania Air France KLM, Alexandru Dobrescu.
"Estimam ca in 2008 cota de piata va avea aveeasi valoare ca cea din 2007, adica 20%, si speram ca se va mentine si factorul de profitabilitate. In ceea ce priveste traficul, in 2007 Air France KLM va avea 200.000 de pasageri, ceea ce reprezinta o crestere de 10%, care s-a reflectat si asupra gradului de incarcare", a declarat Dobrescu.

Acesta a precizat ca numarul pasagerilor care au ales business class a crescut cu 5%, in timp ce numarul celor care au zburat la clasa economica a fost mai mare cu 15%.

Air France si KLM opereaza in Romania de pe aeroportul Otopeni, avand cinci zboruri zilnice catre Paris si trei catre Amsterdam. Reprezentantii grupului Air France KLM au precizat ca intentioneaza sa continue investitiile din Romania si sa se extinda pe piata, insa modul in care se va realiza acest lucru va fi analizat abia peste un an. Cele doua companii, Air France si KLM, au in Romania un singur birou operational, un singur call-center si ofera servicii comune pentru clienti.

Air France KLM a lansat si o promotie de patru zile, care costa in vanzarea de bilete de avion catre 50 de destinatii din intreaga lume, la preturi cuprinse intre 99 euro si 970 euro, in functie de destinatie.

Preturile sunt dus-intors, dar nu includ taxele de aeroport si costurile aditionale. Perioada de rezervare este 29 noiembrie-2 decembrie, pentru calatorii intre 7 ianuarie si 31 martie 2008.

Air France KLM a inregistrat, in prima jumatate a anului fiscal 2007, un profit operational de 1,14 miliarde de euro, cu 16,4% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Companiile au transportat, anul trecut, 73,5 milioane pasageri, la nivel international, si detin o flota 582 avioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri