Romaero Bucuresti isi va majora capitalul social cu diferentele rezultate din reevaluarea activelor, dupa care va fi privatizata cu un investitor strategic, potrivit declaratiei de ieri a ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres.

DECIZIE.

Ministrul Seres spune ca societatea va fi vanduta unui investitor strategic
Cu cateva ore mai devreme, reprezentantii sindicalistilor de la Romaero, respectiv Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical (BNS), au sustinut ca exista grupari interesate de terenul companiei.

"Acum doua luni, am decis reevaluarea, iar terenurile companiei sunt estimate la o valoare medie de 50 de ori mai mare decat cea contabila de 2,5-3 dolari/mp", a declarat ieri Seres. "Romaero se va privatiza cu un investitor strategic din domeniu, deci nu cu unul imobiliar. Activele inventariate ca fiind nefolosite nu se vor instraina separat", a adaugat Codrut Seres.

INVESTITII.

De asemenea, Dumitru Costin mai spusese ca statul roman s-a angajat sa investeasca 80 miliarde de lei la Romaero, in 2005, dar acesti bani ar fi ajuns la Romarm. "Este inca o intoxicare, afirmatiile fiind neadevarate", a replicat Codrut Seres, potrivit caruia, in bugetul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), aprobat anul trecut, n-a fost prevazuta nici o investitie pentru Romaero. "Pentru Romarm s-au virat 50 de miliarde. Mai sunt 88 de miliarde, din care la rectificarea bugetara vom realoca cel putin 40 de miliarde pentru Romaero", spune Seres.

La Romaero functioneaza un centru de mentenanta a avioanelor C 130 Hercules, compania fiind certificata ca furnizor autorizat de produse si servicii pentru producatoarea lor, celebra Lockheed Martin.