Piata de leasing operational din Romania se va dubla anul viitor, pentru ca pietele de masini sunt in crestere in toate statele emergente si deoarece economiile acestor tari sunt in expansiune.
Potrivit potentialului lor real de crestere, pana in 2011 pietele masinilor destinate companiilor din pietele emergente vor creste cu 52%. In timp ce in 2006 penetrarea leasingului operational pe aceste piete a atins 2,4%, se estimeaza ca rata anuala de crestere a leasingului operational pe pietele emergente va fi de circa 19%. Aceste cifre sustin estimarea potrivit careia piata de leasing operational din Romania va creste cu cel putin 100% anul viitor, spun reprezentantii Sixt New Kopel.

Piata europeana a masinilor destinate companiilor, sursa pentru leasingul operational, s-a ridicat la aproximativ 23,5 milioane de masini anul trecut. Cele mai mari sapte piete sunt Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie, cu circa 15 milioane de masini. Cele mai mici sapte piete sunt Austria, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Portugalia, Suedia si Elvetia, cu aproximativ 1,9 milioane de masini.

In 2006, rata de penetrare a leasingului operational la nivelul intregii Europe a atins 23%, in timp ce in cazul celor sapte mari piete s-a ridicat la aproximativ 35% din numarul de masini noi.

Pietele est-europene - Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia - au in jur de 1,8 milioane de masini, iar pietele emergente - Romania, Bulgaria, Grecia, Rusia, Turcia si Ucraina - au aproximativ 4,8 milioane de masini. "Contextul existent pe pietele emergente transmite un semnal pozitiv cu privire la potentialul de crestere al pietelor de leasing operational din aceste tari, din cateva motive: numarul total de masini destinate companiilor este egal cu cel din Germania, toate sase sunt economii in crestere si cu piete de masini in crestere rapida, estimandu-se ca in urmatorii cinci ani contributia lor la cresterea pietei europene de masini destinate companiilor va fi de 58%", potrivit companiei Sixt New Kopel.

Compania de leasing operational si rent-a-car Sixt New Kopel a intrat pe piata locala in 2005, fiind prima companie care a adus leasingul operational in Romania. In 2006, compania a devenit detinatoarea in exclusivitate a licentei Sixt pentru Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii rent-a-car la nivel international.

Sixt New Kopel are in prezent birouri deschise in Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.

Pe piata romaneasca de rent-a-car, Sixt New Kopel detine o cota de 30%, iar pana la sfarsitul anului acesta numarul clientilor de rent-a-car ai companiei va fi mai mult decat dublu, in comparatie cu anul trecut. Divizia de leasing operational a Sixt New Kopel a incheiat anul 2006 cu contracte pentru mai mult de 2.000 masini. De la inceputul anului 2007, compania a semnat deja contracte pentru mai mult de 4.000 masini, cu o valoare totala care depaseste 40 de milioane de euro.

Pana la sfarsitul anului acesta, Sixt New Kopel estimeaza ca cifra sa de afaceri va fi cu 100% mai mare decat anul trecut, iar pentru anul 2008, compania estimeaza tot o dublare.

Printre clientii de leasing operational ai companiei se numara companii ca Pepsi Cola, URBB, Elite, Alka, UTI Group, Pagini Aurii, Credit Europe Bank, EON Moldova si Millennium Bank.

Recent, Sixt New Kopel a intrat si pe piata masinilor second hand, oferind spre vanzare masini care au facut anterior obiectul contractelor de leasing operational si rent-a-car ale companiei.

Sixt New Kopel estimeaza ca va vinde 750 masini in 2008, luand in considerare contractele de leasing operational care urmeaza sa ajunga la final anul viitor.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri