Acesta este al doilea magazin al retelei situat in cadrul unui centru comercial, dupa cel din River Plaza – Ramnicu-Vâlcea. Magazinul va avea o suprafata totală de 1.250 metri patrati, din care 800 metri patrati sunt alocati salii de vanzare.

Supermarketul va comercializa o gama de peste 7.300 de articole, oferta de produse proaspete reprezentand 35% din intreaga sortimentatie. Noul magazin din Petrosani va avea 41 de angajati si lucreaza cu 389 de furnizori.

Compania Spar a intrat pe piata din Romania in anul 2005, decizia fiind luata in urma unei profunde analize de piata, analiza ce a evidentiat compatibilitatea dintre conceptul Spar si realitatea pietei romanesti.

In prezent, reteaua Spar in România detine supermarket-uri in Arad, Resita, Deva, Odorheiu-Secuiesc, Alba Iulia (trei magazine), Hateg, Medias, Ramnicu-Valcea, Orsova, Sfantu-Gheorghe si un hypermarket la Targu Mures, investitia totala depasind 22 milioane de euro.

Obiectivul de dezvoltare al companiei pe termen mediu prevede deschiderea de magazine in 55 de locatii, inclusiv in Bucuresti. Din perspectiva strategiei pe termen lung, Spar isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de locatii la nivel de Romania.

“Spar” inseamnă “bradul de Crăciun”, a carui reprezentare este si sigla magazinelor Spar. La nivelul mondial, numarul total al magazinelor Spar este de peste 13.700, cu o cifra de afaceri totala de peste 27 miliarde de euro in 2006, extins pe 4 continente in 33 de tari.