"Analizand propunerea de concentrare economica notificata, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Concurentei nr.21/1996, republicata, nu prezinta indoieli serioase cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei. In consecinta, autoritatea romana de concurenta a emis o decizie de neobiectiune, in conformitate cu art. 46 din legea concurentei", se precizeaza in comunicatul Concurentei.

Potrivit comunicatului, Elster Deutschland GmbH a fost infiintata de catre Grupul Elster GmbH sub forma unei societati cu raspundere limitata holding, in scopul detinerii si managerierii unor participatii in mai multe societati din cadrul grupului si, in consecinta, nu desfasoara activitati de productie si/sau vanzare proprii.

Grupul Elster este producator si distribuitor de contoare si solutii integrate de inalta precizie si calitate, pentru industriile de gaz, electricitate si apa. In Romania, acesta este prezent pe pietele contoarelor de gaz, electricitate si apa, prin intermediul societatilor pe care le controleaza, SC Water Metering SRL Timisoara si SC Elster Rometrics SRL Timisoara, dar si prin intermediul societatii Aeroteh G.P. SA Bucuresti cu care are incheiate parteneriate tehnice si comerciale pentru contoare de gaz.

Aeroteh produce si distribuie in Romania sisteme de reglare si masurare a gazului, contoare de gaz cu membrana pentru uz casnic si industrial, contoare de gaz cu pistoane rotative, regulatoare de presiune si statii de reglare si masurare.