"Noul avion Airbus A318-111, ultimul din cele patru comandate de TAROM, este asteptat sa soseasca pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, maine (n.r. miercuri, 5 decembrie), in jurul orei 19.00", se arata in comunicatul de presa Tarom.

TAROM a incheiat, in luna aprilie 2004, cu Airbus Franta, un contract in baza caruia urmau sa fie livrate patru aeronave Airbus A 318. Doua dintre acestea au fost livrate TAROM in noiembrie si decembrie anul trecut, iar cel de-al treilea in luna noiembrie 2007.

Modelul A 318-111 este o conceptie recenta a anilor 2000 si se incadreaza in reglementarile Orgnizatiei Internationale a Aviatiei Civile. Avionul este dotat cu echipamente de navigatie, de comunicatie si de propulsie de ultima generatie, fabricate de firme de renume din SUA si UE. Viteza de croaziera este de 850 de kilometri pe ora, iar distanta maxima de zbor este de 2.780 de kilometri. Aeronava este total computerizata si are o autonomie totala de zbor, fara escala, de aproximativ trei ore, facand parte din categoria de avioane mediu-curier si poate sa transporte un numar total de 120 de pasageri.

TAROM estimeaza ca pana la finele anului, va obtine o cifra de afaceri de 310 milioane dolari si un profit de sapte milioane de dolari.