Grupul indian Maharashtra Seamless (MSL), principala companie a DP Jindal Group, va achizitiona uzina de tevi SC Republica SA din Romania, contra sumei 64 milioane dolari, conform unor informatii aparute joi pe pagina de internet a cotidianului indian Economic Times.
Fabrica, cu sediul in Bucuresti, are o productie anuala de 200.000 de tone, afirma surse avizate, citate de cotidianul indian.

Achizitia are ca scop dublarea capacitatii de productie a MSL la 700.000 de tone, pana in 2010-2011. Strategia companiei este sa adauge alte 150.000 de tone capacitatii existente.

"O uzina cu o capacitate de 200.000 de tone va costa compania aproximativ 6-7 milioane de rupii . Cu toate astea, achizitia se dovedeste a fi profitabila din punct de vedere financiar", potrivit surselor.

Contactata de Economic Times, administratia companiei indiene a refuzat sa ofere detalii despre achizitie.

Capacitatea fabricii de tevi achizitionate de grupul indian este de 200.000 de tone pe an, fiiind cea mai mare din Romania. Odata cu noua achizitie, MSL va avea acces pe pietele din Europa si Orientul Mijlociu.

Potrivit surselor, achizitia se va finaliza in doua saptamani.

"Odata cu cresterea numarului de activitati de exploatare si productie la nivel global, a crescut si cererea pentru de tevi. MSL, numarul unu in productia de tevi din India, are drept clienti giganti la nivel global precum Saudi Aramco si Kuwait Oil, ce asigura 30% din cresterea economica anuala", au adaugat sursele.

Grupul DP Jindal s-a specializat in fabricarea de tevi, conducte ERW, energie eoliana si proiecte de sonde si foraj marin.

Grupul intentioneaza de asemenea sa se specializeze si pe productia de otel, ca o masura de siguranta, ceea ce va permite MSL sa-si extinda profitabilitatea pe baze sustenabile.

"Majoritatea companiilor de exploatare si productie stabilesc la ora actuala infrastructura de transport a resurselor energetice. Odata ce planurile de logistica sunt stabilite, companiile de petrol si gaze isi vor incepe productia, lucru ce va conduce la o cerere robusta de tevi. Cu o crestere sustinuta, preturile de productie se asteapta sa creasca", au declarat analisti din industrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri