Compania americana de administrare a fondurilor Bedminster Capital Management a preluat prin intermediul Southeast Europe Equity Fund II (SEEF II) 65% din actiunile furnizorului roman de servicii medicale de diagnostic Hiperdia Brasov, tranzactie care va fi anuntata oficial saptamana viitoare, in cadrul unei conferinte de presa.

Hiperdia, infiintata in 1997 la Brasov, ofera servicii medicale de diagnostic imagistic, de laborator, precum si asistenta medicala specializata, prin cele opt centre pe care le detine in Brasov, Bucuresti , Timisoara, Galati, Satu-Mare, Ploiesti si Cluj-Napoca.

Investitiile companiei se ridica la peste cinci milioane de dolari.

Compania, detinuta de opt actionari, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 10,7 milioane lei, in crestere cu 1,4% fata de 2005, si o scadere de peste doua ori a profitului net, la aproape un milion de lei.

SEEF II a fost lansat anul trecut, cu o capitalizare de 159 milioane euro, fiind destinat Europei de Sud-Est.

2007 a debutat cu o miscare care a marcat dezvoltarea serviciilor medicale private din Romania: unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, 3i, a anuntat o investitie in reteaua privata de clinici medicale Centrul Medical Unirea.

Centrul Medical Unirea (CMU), companie de servicii medicale integrate, a anuntat initial ca a vandut un pachet minoritar semnificativ firmei britanice de gestionare de fonduri de investitii 3i si partenerului sau regional, 3TS, fara a da detalii financiare ale tranzactiei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Piata serviciilor medicale private, nivel record in 2018