CEZ Romania isi va reduce anul viitor numarul angajatilor cu 300 de salariati, de la 3.300 cat este in prezent la 3.000 a declarat, potrivit NewsIn, presedintele companiei, Jan Veskrna.

"Din cei 300 de oameni care vor pleca din companie anul viitor 250 o vor face voluntar, iar restul printr-un acord pe care il vom semna cu sindicatele", a spus Veskrna.

Acesta a mai aratat ca in prezent compania are de trei ori mai multi angajati decat exista pentru aceeasi activitate in alte companii de profil din Europa. "Reducerea numarului angajatilor nu are o motivatie economica si este legata de evolutia procesului de restructurare a companiei. Am inceput deja discutiile cu sindicatele in acest sens, iar obiective similare le au si companiile Enel si E.ON (n.r. - actionarii majoritari ai fostelor Electrica Moldova, respectiv Electrica Banat si Dobrogea)", a mai declarat presedintele companiei.

De asemenea, reprezentantii CEZ au mai precizat ca pregatirile pentru procesul de plecare voluntara din companie vor incepe chiar in aceasta saptamana in ceea ce priveste CEZ Servicii, iar pentru CEZ Distributie, anul viitor. "De la privatizarea Electrica Oltenia, numparul de angajati a crescut intrucat atunci cand am demarat procesul de restructurare in companie nu erau suficienti specialisti ", a mai spus presedintele CEZ Romania, actionarul majoritar al Electrica Oltenia.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si