Achizitionarea societatii Inedit Food inseamna intrarea producatorului german pe piata produselor din soia nemodificate genetic. Compania romaneasca detine o fabrica la Cetateni, a carei capacitate de productie poate atinge 1500 de tone, ca urmare a investitiilor de peste 1,5 milioane de euro de anul trecut.

Reprezentantii producatorului german au declarat ca nu se doreste modificare portofoliului de produse, ci doar o diversificare a acestuia, pentru comercializarea pe piata din Romania si din Europa de Vest. In tara, produsele vor fi in continuare comercializate sub marca Inedit, iar pentru piata externa se va recurge la un alt brand.

Contactati de catre Wall-Street, reprezentantii companiei Dr. Oetker nu au dorit sa dezvaluie valoarea tranzactiei.

Citeste si:

Dr. Oetker este cel mai mare producator de aditivi de patiserie, prafuri si conservanti din Romania, fiind prezent pe piata locala cu peste 90 de produse, majoritatea fabricate la unitatea de productie de la Curtea de Arges.

Grupul Oetker, extrem de discret precum majoritatea companiilor de familie din Germania, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de sapte miliarde de euro. Pe plan global, compania are peste 22.000 de salariati.