Directorul general E.ON Gaz Romania, Achim Saul, estimeaza ca profitul companiei in acest an va avea un nivel asemanator celui de anul trecut desi volumul vanzarilor a scazut in 2007 cu 10-20% din cauza faptului ca iarna trecuta a fost blanda.

Totodata, Saul estimeaza ca in acest an pierderile tehnologice vor scadea cu circa o treime fata de anul trecut de la 5% din vanzarile totale la 3,5%. "Din totalul investitiilor realizate in 2007, de circa 200 milioane lei, aproximativ 15 milioane de lei au fost alocate pentru imbunatatirea sistemelor de masurare a gazelor" a spus Saul.

Acesta a aratat ca, la nivelul intregului an, vanzarile companiei au totalizat trei miliarde metri cubi de gaze in timp ce un volum de 700 milioane metri cubi a reprezentat cantitatea de gaze distribuita pentru alte companii prin reteaua proprie a E.ON Gaz Romania.

Saul a mai spus E.ON este interesata sa participe la proiectul conductei Arad-Szeged. "E.ON Gaz ese interesata sa rezerve capacitati de transport de gaze prin aceasta conducta. Acest lucru va reprezenta un avantaj pentru consumatorii din Romania intrucat va creste siguranta aprovizionarii" a mai spus Saul.
Oficialul E.ON Gaz a mai precizat ca societatea urmareste sa detina in Romania capacitati de stocare a gazelor de circa cinci miliarde metri cubi insa o decizie in acest sens nu a fost inca adoptata.

In opinia sa pretul gazelor pentru populatie va creste de la 1 ianuarie intrucat pretul gazelor pe pietele internationale a crescut direct proportional cu cele ale petrolului. Acesta a adaugat ca societatea pe care o conduce nu a cerut reglementatorului majorarea pretului, iar discutiile cu ANRE in acest sens nu au fost inca finalizate.

E.ON Gaz Romania a obtinut in 2006 un profit de 87 milioane lei dupa ce in 2005 compania a avut pierderi de 122 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost 715 milioane euro.

In ceea ce priveste volumul vanzarilor, acestea au crescut cu 20% in 2006 fata de 2005, de la doua milioane lei la 2,4 milioane lei. Volumul de gaze vandut s-a redus cu 10% in 2006 la 3,7 milioane metri cubi in principal din cauza temperaturilor ridicate.

"Grupul german E.ON, cea mai mare companie de utilitati din lume, a anuntat ca profitul operational inregistrat in primul semestru al 2007 a crescut cu 7%, conform asteptarilor, mizand pe majorarea castigurilor anuale cu 10% datorita cresterii preturilor la electricitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si