Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea Gaz de Sud de catre Ligatne Limited Cipru, dupa ce in urma analizei efectuate a ajuns la concluzia ca tranzactia nu distorsioneaza mediul concurential.

Potrivit Consiliului Concurentei, operatiune nu are ca efect restrangerea semnificativa, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata distributiei si furnizarii de gaze naturale.

Ligatne Limited Cipru este societatea vehicul de tranzactie a PPF Investments Limited Jersey, prin intermediul careia s-a realizat operatiunea de concentrare economica. Societatea are ca obiect de activitate desfasurarea afacerilor de tip holding si ale unei societati de investitii, prestarea de servicii de consultanta si de management, comert, servicii de vanzare si cumparare etc. Grupul international de investitii PPF Investments Limited Jersey are in portofoliul sau urmatoarele domenii de activitate: finante, asigurari, energie si utilitati, retea infrastructura, piata imobiliara, explorare si activitati miniere precum si alte tranzactii/societati.

SC Gaz Sud SA Ghermanesti are ca principal obiect de activitate distribuirea si comercializarea combustibililor gazosi prin conducte. Aceasta societate actioneaza pe arii restranse in zona de sud a Romaniei, fiind titularul a 6 contracte de concesiune de distributie de gaze in localitatile Snagov, Moara Vlasiei, Ciolpani, Gruiu, Cornetu si Pantelimon.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
CE ar putea decide in privinta capitalizarii CEC Bank la finalul lunii