Grupul polonez de investitii BB Investment, ce controleaza trei fonduri listate la bursa, BBI Capital, BBI Development si NFI Foksal, a anuntat ca planuieste sa se extinda si pe piata din Romania, conform Warsaw Business Journal.
Grupul isi va deschide propriul fond de investitii, BBI TFI, care va depune o cerere pana la sfarsitul anului la Comisia de supraveghere financiara (KNF) pentru a primi permisiunea de a demara operatiunile.

"Ne vom concentra pe fonduri private, care vor investi in companii private", a declarat presedintele BBI Capital NFI, Dawid Sukacz. Administrarea noului fond va fi facuta de catre BBI Capital si BBI Development.

Unul dintre conceptele analizate de fond este acela de a-si concentra investitiile in companiile ce vor fi restructurate.

BBI mai analizeaza si pietele straine, planuind sa stabileasca un fond care sa analizeze oportunitati de piata in Romania, conform WBJ.

Saptamana trecuta, BBI Capital a primit doi noi membri in capitalul propriul, care au achizitionat in total o participatie de 10%, si, conform publicatiei Puls Biznesu, acesti membri sunt grupurile UniCredit si Black Rock Merrill Lynch.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri