Volvo Aero ar putea incepe o colaborare cu Turbomecanica pentru furnizarea de parti componente si pentru mentenanta motoarelor, in cazul in care Gripen International va fi ales ca furnizor de avione de lupta pentru Armata Romana, au declarat pentru NewsIn, reprezentantantii Volvo Aero.
"In cazul in care Gripen va casiga licitatia organizata de statul roman, o colaborare cu Turbomecanica ar putea fi intr-adevar o solutie pentru noi. Nu pot vorbi acum de o achizitie, ci de un posibil parteneriat, ceea ccred ca ar insemna un castig pentru ambele parti", a declarat Gerry Ornberg, director military and space marketing Volvo Aero.

Gripen International a promis ca va aduce in Romania investitii straine directe de peste un miliard de euro si va crea 5.000 de locuri de munca, printr-o oferta de offset, daca autoritatile romane o vor alege la licitatia pentru achizitionarea de avione de lupta pentru Armata Romana.

"Oferta de offset a Gripen va avea o valoare care va acoperi cel putin 100% din valoarea contractului pentru achizitionarea avioanelor de lupta" a precizat Orjan Borgefalk, vicepresedinte pentru cooperare industriala la Saab AB. Acesta a adaugat ca investitiile se vor concentra pe mai multe domenii industriale din Romania, dar mai ales pe sectorul apararii, care este inca insuficient dezvoltat.

JAS 39 Gripen este produs de Saab AB, companie suedeza cu activitati in domeniul aviatiei, apararii si productiei de automobile. Compania are 13.600 de angajati si vanzari anuale de aproximativ 2,3 miliarde euro. Volvo Aero, compania care produce motoarele pentru Gripen, are 3.500 de angajati, iar cifra de afaceri a fost anul trecut de 8,04 miliarde coroane suedeze (851 milioane euro).

Romania vrea sa inlocuiasca avioanele MiG 21 Lancer cu 48 de avioane multirol. Concurentii principali sunt JAS 39 Gripen produs de Saab, Eurofighter Typhoon, produs de Eurofighter, actionari EADS, BAE Systems, Alenia Aeronautica ), F 16 produs de Lockheed Martin) si F 18, produs de Boeing,
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri