OMV, grupul austriac petrolier si de gaze naturale, estimeaza ca in 2008 va majora productia la subsidiara sa Petrom, va afisa rezultate foarte bune pentru anul financiar 2007 si ar putea sa isi majoreze dividendele, a spus directorul executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, citat de Reuters.
OMV investeste in modernizarea Petrom si estimeaza ca in 2008 va creste productia, a aratat seful OMV, citat de NewsIn.

Ruttenstorfer, prezent la clubul jurnalistilor economici de la Viena, a adaugat ca in 2009 se asteapta la cresteri semnificative ale volumelor produse, dupa scaderea inregistrata in acest an.

"In 2008, vom asista la mici majorari ale productiei. In 2009, volumele produse ar trebui sa creasca semnificativ", a explicat seful OMV.

Cotatia actiunilor OMV a urcat ca urmare a declaratiilor sefului companiei si s-a tranzactionat in crestere cu 1,6%, pana la un nivel de 50,13 euro/actiune. Cresterea cotatiei actiunilor OMV a depasit-o pe cea a actiunilor vedeta care intra in componenta indicelui bursier austriac ATX si a limitat o scadere de 0,8% a indicelui european al companiilor petroliere si de gaze naturale, DJStoxx.

"Imaginea care descrie intregul an arata foarte bine", a declarat Ruttenstorfer, la Clubul jurnalistilor economici de la Viena. "Ne vom descurca bine, mai ales in ceea ce priveste profitul net si, prin urmare nu pot exclude o revizuire in crestere a dividendelor", a estimat seful OMV.

OMV a platit un dividend de 1,05 euro/actiune pentru 2006. Analistii chestionati de Reuters Estimates se asteapta la un dividend mediu de 1,20 euro/actiune pentru 2007, in contextul in care estimeaza ca profitul net va creste cu 18%, pana la 1,6 miliarde de euro (2,35 miliarde dolari).

Ruttenstorfer a mai aratat ca se asteapta ca pretul mediu al petrolului sa se incadreze intre 60 si 70 dolari/baril, in scadere fata de actualele niveluri record inregistrate.

Seful OMV a reiterat ca grupul austriac petrolier si de gaze naturale este gata sa ofere 20 de miliarde de dolari pentru compania ungara MOL.

MOL s-a opus ferm ofertei de preluare de catre OMV, iar seful OMV a precizat ca in prezent nu exista discutii directe in acest sens intre reprezentantii OMV si cei ai MOL.

Ruttenstorfer a mai spus ca nu considera cererea Uniunii Europene privitoare la vanzarea rafinariei Schwechat a OMV ca o conditiei pentru aprobarea preluarii de catre MOL, un argument pe care cei de la OMV l-au folosit ca sa respinga prognozele celor de la OMV, potrivit carora o fuziune a OMV si MOL ar conduce la crearea unei entitati cu sinergii posibile in valoare de 400 milioane de euro.

"Mingea este in curtea celor de la Bruxelles, dar nu anticipam o vanzare a rafinariei", a mai spus Ruttenstorfer.

OMV, care detine deja un pachet de 29% dintre actiunile companiei MOL, a anuntat ca se gandeste ca la o reuniune extraordinara a actionarilor MOL sa renunte la o regula care limiteaza la 10% drepturile de vot ale actionarilor.

Ruttenstorfer a refuzat sa spuna cand ar putea avea loc reuniunea generala extraordinara a actionarilor si a reiterat ideea ca OMV nu este sub presiunea timpului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri