Bensel a declarat ca grupul de cai ferate Deutsche Bahn urmareste cu atentie procesul de privatizare din Romania, unde se asteapta ca firmele de logistica detinute de stat si diviziile de transport ale cailor ferate romane sa fie vandute la o suma sub 100 de milioane euro.

Potrivit Financial Times din Germania, Deutsche Bahn este gata sa investeasca peste 100 de milioane euro in Polonia, intr-un posibil parteneriat cu caile ferate ruse.

"Ne asteptam la permisiunea de a actiona cel mai devreme la inceputul anului 2008", a afirmat Bensel.

Deutsche Bahn cauta sa joace un rol activ in consolidarea industriei de transport feroviar din Europa, odata ce traficul cu pasageri a inregistrat nivele scazute de crestere si se afla inca foarte reglementat.

Citeste si:

Cu toate astea, ofertele facute companiei private feroviare poloneze CTL Logistics si tentativa de preluare a unor participatii in compania feroviara de stat din Slovenia au esuat in toamna anului 2007.

In compania cu capital mixt, infiintata cu Jindal, Bensel a declarat ca Deutsche Bahn va detine majoritatea in acest proiect, care in prima faza va administra operatiunile de transport de marfuri ale Jindal.

Acesta a declarat ca Deutsche Bahn se va ocupa pe viitor de logistica distribuitorilor feroviari germani in India.