Deutsche Bahn AG ia in considerare eventuale extinderi in Romania si Polonia, creand o companie cu capital mixt impreuna cu compania indiana producatoare de otel, Jindal, a declarat pentru Financial Times Deutschland seful diviziei de logistica a companiei, Norbert Bensel, anunta Hemscott.com.
Bensel a declarat ca grupul de cai ferate Deutsche Bahn urmareste cu atentie procesul de privatizare din Romania, unde se asteapta ca firmele de logistica detinute de stat si diviziile de transport ale cailor ferate romane sa fie vandute la o suma sub 100 de milioane euro.

Potrivit Financial Times din Germania, Deutsche Bahn este gata sa investeasca peste 100 de milioane euro in Polonia, intr-un posibil parteneriat cu caile ferate ruse.

"Ne asteptam la permisiunea de a actiona cel mai devreme la inceputul anului 2008", a afirmat Bensel.

Deutsche Bahn cauta sa joace un rol activ in consolidarea industriei de transport feroviar din Europa, odata ce traficul cu pasageri a inregistrat nivele scazute de crestere si se afla inca foarte reglementat.

Cu toate astea, ofertele facute companiei private feroviare poloneze CTL Logistics si tentativa de preluare a unor participatii in compania feroviara de stat din Slovenia au esuat in toamna anului 2007.

In compania cu capital mixt, infiintata cu Jindal, Bensel a declarat ca Deutsche Bahn va detine majoritatea in acest proiect, care in prima faza va administra operatiunile de transport de marfuri ale Jindal.

Acesta a declarat ca Deutsche Bahn se va ocupa pe viitor de logistica distribuitorilor feroviari germani in India.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri