Pentru anul viitor, bugetul Aerostar prevede venituri totale de 152,97 milioane lei, o cifra de afaceri de 147,5 milioane lei si un profit net de 11,59 milioane lei. O suma de 7,46 milioane lei (2,1 milioane euro) este prevazuta pentru cheltuieli de cercetare-dezvoltare, din care 2,5 milioane lei sunt acoperite din surse proprii.

Din cheltuielile pentru investitii, 6 milioane lei - putin peste o treime - vor fi asigurate din surse prorpii, restul urmand sa fie asigurat din surse atrase, au decis actionarii companiei in 14 decembrie, mai arata comunicatul publicat la Bursa.

Necesarul de finantare a fost stabilit la 14 milioane lei (4 milioane euro).

Aerostar si-a propus, pentru anul 2007, o cifra de afaceri de 131,5 milioane lei (38,33 milioane euro) si un profit brut 10,17 milioane lei.

Actionarii Aerostar au aprobat si propunerea conducerii de splitare a valorii nominale a actiunilor de la 2,50 lei la 0,25 lei. De asemenea, actionarii au hotarat completarea obiectului de activitate al societatii cu activitatile de cultivare a altor plante din culturi nepermanente, restaurante, activitati de alimentatie (catering), baruri si activitati de inchiriere si leasing cu masini si echipamente pentru constructii.

Citeste si:

Compania are un capital social de 29,284 milioane lei, divizat in 11,7 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei, din care 71,09% se afla in proprietatea companiei Iarom SA, iar 11,21% sunt detinute de SIF Moldova.

Aerostar Bacau a afisat in primele noua luni ale acestui an un profit net de 3,35 milioane lei (1 milion euro), de peste doua ori mai mic decat cel obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 7,56 milioane lei. Afacerile Aerostar s-au comprimat cu 4,19% in perioada ianuarie-septembrie a acestui an, la 77,4 milioane lei (23,06 milioane euro), comparativ cu acelasi interval din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 80,78 milioane lei.

Actiunile societatii se tranzactioneaza la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul ARS. Ultima cotatie a titlurilor Aerostar a fost de 16,10 lei, in sedinta din 13 decembrie, care da o capitalizare de 188,59 milioane lei (53 milioane euro).

Obiectul de activitate al societatii consta in repararea si modernizarea de avioane militare, fabricarea si repararea de echipamente hidraulice de aviatie, de avioane usoare si ultra-usoare si de echipamente militare terestre. Pe langa aceasta, societatea se mai ocupa si cu fabricarea buteliilor pentru gaze petroliere lichefiate, piese de schimb auto, pompe hidraulice pentru combine si tractoare si ofera servicii in domeniul acoperirii chimice si electrochimice si tratamente termice secundare.