Potrivit lui Wilhelm Hamilton, managerul pentru Europa de Nord al companiei, pe noua ruta se estimeaza un numar de 40.000 de pasageri pe an. „Cu aceasta ruta, Aradul nu numai ca va avea garantate cele mai mici preturi spre Milano, dar va beneficia si de o marire a numarului de turisti care va impulsiona dezvoltarea regiunii“, a declarat Wilhelm Hamilton, care a mai metionat ca in pretul biletelor nu va fi inclusa taxa de carburant.

Pretul unui bilet pe relatia Arad - Milano - Bergamo va fi 12,99 euro, pret care include si taxele aeroportuare, iar zborurile vor fi operate in zilele de marti, joi si sambata.

Directorul Aeroportului International Arad, Dan Balacel, a precizat ca oficialii companiei au fost interesati de deschiderea acestei curse, dicutiile in acest sens fiind demarate in urma cu un an. „Compania a efectuat, pe parcursul unui an, mai multe audituri, atat in ceea ce priveste dotarile, cat si in ceea ce priveste capacitatea bazei noastre de a prelua zboruri noi. Suntem in negocieri si cu alte companii care isi vor anunta intentiile la inceputul anului 2008“, a declarat Dan Balacel.

Ryanair este cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa cu 23 de baze si 605 rute din 26 de tari. La sfarsitul lunii martie a anului 2008, compania va opera cu o flota compusa din 163 aeronave tip Boeing 737 si are lansata o comanda ferma pentru alte 99 de aeronave noi, care vor fi livrate in urmatorii cinci ani.

Citeste si:

Ryanair are, in prezent, o echipa de 5.000 de angajati si estimeaza sa transporte aproximativ 50 de milioane de pasageri in anul 2007, iar in anul 2012 urmeaza ca numarul pasagerilor sa creasca la 80.de milioane.

Pe Aeroportul International Arad opereaza, in prezent, compania Blue Air cu curse de Italia (Verona), Germania (Stuttgardt) si Spania (Valencia).

Citeste si Cei mai buni operatori low-cost din lume