"Am ajuns intr-un punct important al dezvoltarii noastre, cele 20 de proiecte reusite pana acum fiind rezultatul extinderii foarte rapide a retelei Praktiker. Magazinul de la Iasi este unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei si ne asteptam ca el sa contribuie foarte mult la consolidarea prezentei noastre in Moldova si pe intreaga piata romaneasca do-it-yourself", a declarat directorul general Praktiker Romania, Guenter Vosskaemper.

Noul magazin Praktiker Iasi are o suprafata de vanzare totala de 7.800 metri patrati si dispune de o parcare cu aproximativ 200 de locuri. Pentru echipa de la Iasi, compania a angajat peste 100 de persoane. Magazinul comercializeaza 40.000 de articole, incluzand materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, articole sanitare, mobila, electronice si electrocasnice, produse pentru gradina.

Praktiker Iasi este al patrulea proiect finalizat de companie in acest an, dupa unitatile inaugurate la Galati, Targoviste si Timisoara, a doua din acest oras. Tot in 2007, Praktiker Romania a investit in extinderea suprafetelor de vanzare ale magazinelor din Cluj si Timisoara, cu cate 1.400 metri patrati si din Militari cu aproximativ 2.000 metri patrati.

Citeste si:

In urmatorii doi-trei ani, compania isi propune sa ajunga la peste 30 de magazine, pastrand un ritm de patru-cinci deschideri pe an.

Praktiker Romania si-a inceput activitatea in urma cu cinci ani, iar momentan compania este prezenta, in afara de Iasi, in 16 orase si anume Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Braila, Satu Mare, Baia Mare, Galati si Targoviste. In Bucuresti, Praktiker detine trei magazine, in Voluntari, Militari si Vitan. Investitiile companiei, cumulate de la inceputul activitatii, se ridica la aproape 190 milioane euro.

Praktiker Romania are in prezent mai mult de 2.000 de angajati si detine in tara un spatiu de vanzare de peste 120.000 metri patrati. In primele noua luni ale anului 2007, compania a raportat vanzari totale de 181,9 milioane euro.