Fabrica va avea o capacitate de productie de 100.000 de tone pe an si va incepe sa produca la sfarsitul anului 2009. Aceasta va fi construita pe terenul Seea Polymers din Medgidia, in zona cu cea mai mare rata de crestere pentru polistiren expandabil din lume, se mai precizeaza in comunicat. Fabrica va fi construita in contextul in care se estimeaza ca in regiune consumul de EPS va creste cu peste 10% pe an.

"Fabrica va livra o gama completa de produse si va fi cea mai competitiva din Europa din punct de vedere al costurilor”, a spus directorul general al Ineos Nova, Martin Pugh.

“Vom aduce in aceasta societate mixta cu Ineos Nova, - leaderul European al pietei de polistiren expandabil - experienta noastra din sectorul petrochimic si credem ca aceasta combinatie va permite societatii nou create sa devina in cel mai scurt timp un leader regional”, a afirmat directorul Seea Polymers, Florin Andrei.

Ineos Nova este leaderul mondial in industria compusilor stirenici, iar Seea Polymers este o companie romanesca specializata in fabricarea si comercializarea produselor petrochimice, potrivit sursei citate.