Cel de-al doilea proiect are o valoare de 34 milioane de dolari si se refera la modernizarea sectiei chimic a Uzinei Cocso-Chimice.

Noua baterie de cocsificare va avea o capacitate de productie de 700.000 de tone pe an, dublu fata de capacitatea bateriei vechi, care era de 340.000 de tone pe an.

“Pe langa avantajele tehnologice aduse de noua baterie de cocsificare, tehnologia de ultima generatie pe care o vom folosi, va ajuta si la protejarea mediul inconjurator si la imbunatatirea conditiilor de munca”, a declarat Augustine Kochuparampil, C.E.O. ArcelorMittal Galati.

In momentul de fata, proiectul este la stadiul lucrarilor de design si inginerie.

Citeste si:

Potrivit comunicatului companiei, o alta investitie tehnologica cu impact semnificativ asupra mediului este modernizarea sectiei chimic de la Uzina Cocso-Chimica. Valoarea investitiei este de 34 milioane de dolari. Acest proiect presupune modernizarea instalatiei de tratament a gazului de cocs, ceea ce va duce la o mai buna incalzire a bateriilor. In plus, va fi schimbat tipul de tehnologii folosite in prelucrarea amoniacala si in desulfurare. Aceste modernizari vor permite companiei sa amelioreze conditiile de munca si sa se alinieze cerintelor de mediu din Programul de Conformare.

"In acest an, ArcelorMittal Galati implementeaza 64 de proiecte de mediu in valoare de 53 milioane de dolari. Aceste proiecte sunt incluse in Programul de Conformare semnat cu Garda Nationala de Mediu", mentioneaza comunicatul.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, avand 320.000 de angajati in peste 60 de tari. Grupul reuneste cele mai mari companii siderurgice, Arcelor si Mittal Steel.

ArcelorMittal este lider pe pietele globale importante, incluzand domeniile auto, constructii, electrocasnice si ambalare, avand sisteme performante de cercetare si dezvoltare precum si tehnologice, laolalta cu rezerve cuantificabile de materii prime si retele de distributie de top. Compania este prezenta cu unitati de productie in 27 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente pana la cele mature, si intentioneaza sa-si consolideze aceasta pozitie si pe pietele cu un potential mare de crestere cum ar fi China si India.