Actionarii producatorului de materiale de constructii pentru finisaje Adeplast SA Oradea au aprobat la intalnirea de la finele lunii octombrie contractarea unui credit in valoare de 19 milioane euro pe o perioada de opt ani, potrivit Monitorului Oficial.

Adeplast va demara negocierile cu bancile comerciale in vederea obtinerii acestui imprumut, dar si pentru preluarea de catre o alta banca a unei linii mai vechi de credit in valoare de 15,3 milioane lei acordata de BRD Sucursala Oradea.

La intalnirea din octombrie actionarii Adeplast au aprobat si majorarea liniei de credit contractata de la BRD cu 6,3 milioane lei, pana la suma de 21,6 milioane lei (sase milioane euro). Compania va garanta cele doua credite cu bunurile societatii, mobile si imobile, inclusiv cesiuni de creanta.

Adeplast are ca obiect principal de activitate producerea si distribuirea de mortare uscate, in special adezivi de gresie si faianta, kituri de rostuit, adezivi pentru lipirea si armarea polistirenului, sape autonivelante, gleturi de ipsos si ciment, tencuieli cu aplicare manuala si mecanizata, si altele.

Adeplast a fost infiintata in 1996 la Oradea, fiind o societate romano-austriaca. In 2007, Adeplast a investit trei milioane de euro pentru a-si mari cu 33% cacpacitatea de productie si cea logistica prin achizitia a zece autotrenuri. Compania a inrgistrat anul trecut o cifra de afaceri de 91 milioane lei si un profit net de 17,2 milioane lei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si