Producatorul de carne de pasare si de produse din carne Agricola Bacau a inaugurat, joi, fabrica de salamuri uscate, Salbac Dry Salami, pana acum valoarea investitiei ridicandu-se la 4,5 milioane euro.
"Noua fabrica de salamuri crude-uscate, modernizata ca urmare a unui proiect de investitii in valoare de 4,5 milioane euro, prin cofinantare SAPARD, este amenajata la standarde europene pe platforma societatii Agricola International SA Bacau, in locatia detinuta de fostul Departament Carbac al companiei", se precizeaza in comunicat.

Reprezentantii companiei au precizat, joi, pentru NewsIn, ca ultimele finisaje necesare fabricii vor ridica valoarea investitiei la peste cinci milioane de euro.

Potrivit datelor Agricola Bacau, prin acest proiect se urmareste cresterea nivelului de competitivitate prin eficientizarea costurilor de productie si agreerea fabricii de salamuri crude uscate pentru schimburi intracomunitare.

Capacitatea anuala a fabricii de salamuri crude-uscate Salbac Dry Salami va fi de 1.200 tone produse finite anual. Fosta unitate de productie, care a fost modernizata, avea o capacitate de 1.000 tone/an salamuri crude-uscate cu perioada lunga de maturare, fiind pusa in functiune in anul 1976.

"Sortimentul cu notorietatea cea mai mare este Salamul Sibiu comercializat sub brandul Agricola Bacau. Societatea Salbac Dry Salami SA, parte a Grupului de firme Agricola Bacau, detine dreptul de a produce Salam Sibiu si de a utiliza aceasta denumire inregistrata la OSIM ca „indicatie geografica”", se mai mentioneaza in comunicat.

Agricola Bacau detine o cota de 16 % din productia de carne de pasare realizata de unitatile specializate din Romania, respectiv o cota de piata de aproape 10% si o notorietate asistata de 78 % in randul consumatorilor. Sub marca Agricola Bacau se comercializeaza 100 tone de carne si produse din carne si peste 300 de mii de oua in fiecare zi.

Cifra de afaceri estimata pentru anul 2007 de firmele din Grupul Agricola Bacau este de aproape 350 milioane lei (peste 110 milioane euro), din care 260 milioane lei (75 milioane euro) de catre Agricola International.

Agricola Bacau este un grup de firme format din Agricola International, Comcereal, Aicbac, Europrod, Conagra, Agriconstruct si Bac Print.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri