Producatorul de placi din lemn Kronospan Sebes a inregistrat in acest an o cifra de afaceri de 192 milioane euro, sub tinta propusa initial, insa obiectivul pentru anul viitor este 250 milioane euro, conform NewsIn.
Kronospan Sebes a avut in acest an o cifra de afaceri de 192 milioane euro, cu 38 milioane euro mai mare decat in 2006. cu toate acestea nu a fost atins targetul de 205 milioane euro, care fusese avansat la inceputul anului.

Adrian Bacila, directorul de productie al companiei, a declarat ca una din cauzele principale ale neatingerii acestui obiectiv a fost cresterea brusca a pretului lemnului, cu aproximativ 30%, care a dus la oprirea temporara a activitatii timp de aproape o luna.

In 2007, profitul Kronospan a fost de 24,5 milioane euro, respectiv 12,8% din cifra de afaceri. „Profitul a fost mai mic din cauza faptului ca noua fabrica de formaldehida nu a putut fi data in folosinta in 2007. Punerea acesteia in functiune ar fi dus la costuri de productie mai mici si un profit mai mare”, a declarat Adrian Bacila.

Productia din acest an a Kronospan a fost de 720.000 mc PAL, din care 50% destinat exportului si 314.000 mc MDF, 70% fiind exportat. Pentru 2008 productia estimata este de 840.000 mc PAL si 368.000 mc MDF.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri