Compania aeriana Volare Veb va opera, din 8 ianuarie 2008, pe Aeroportul “Traian Vuia” din Timisoara, zboruri pornind de la 22 de euro catre Milano, dupa ce Alitalia a anuntat ca isi retrage cursele de la inceputul anului viitor, potrivit NewsIn.

“Din 2008 va inceta operarea companiei Alitalia din Timisoara. Nu intentionam sa avem alte destinatii, se mizeaza pe cresterea traficului pe relatiile existente, nu ne asteptam la alte destinatii”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, directorul Aeroportului din Timisoara, Iulian Daniel Idolu.

Alitalia opereaza in Timisoara din 28 octombrie 2005, avea trei zboruri pe zi, mai putin duminica. Opera cu Airbus 145 care avea 48 de locuri.

O parte din traficul Alitalia va fi preluat de o alta companie, Volare Veb. Aceasta va avea trei zboruri pe saptamana, marti, joi si duminic, cu Airbus 320, cu 120 de locuri.

“Din 8 ianuarie, o parte din traficul Alitalia va fi preluat de Volare Veb. Vor fi trei curse pe saptamana, marti, joi si sambata cu Airbus 320 la 120 locuri. Ca numar total ar putea recompensa. Volare e low-cost al grupului Alitalia. Pasagerii au fost informati ca vor putea folosi biletele pe Volare. Nu e o piata foarte mare, low-costul, pentru a continua programul de investitii avem nevoie de venituri. “Low-cost” opereaza acolo unde exista venituri foarte mari”, a mai spus Idolu.

Tarifele cu care se va putea circula la Milano prin Volare incep de la 22 de euro - one way, pret care include si taxele de aeroport si pot ajunge pana la cel mai scump 192 euro cu taxe.

Sky Europe a retras recent zborurile cu 14 euro din Timisoara catre Viena, la nici doua luni de la lansarea cu fast a acestora, din cauza ca nu erau profitabile. Avioanele Boeing 707, cu care opera Sky Europe, decolau la o capacitate medie de 50 la suta. |n 28 octombrie 2007, cand s-au lansat zborurile companiei, era prima companie low cost care opera pe Timisoara. Avionul de la Timisoara la Viena ajungea in 50 de minute.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si