Tranzactia s-a facut prin filiala din Romania a grecilor de la Sarantis, iar preluarea Elmiplant face parte din strategia de dezvoltare a grupului elen, care vrea sa devina lider de piata, in Europa de Est, in domeniul cosmeticelor si al bunurilor gospodaresti.

Sarantis a precizat ca Elmiplant asteapta anul acesta vanzari de 3,8 milioane de euro si un profit inainte de impozitare de un milion de euro, mai scrie sursa citata.

Sarantis Romania este detinuta in totalitate de grupul grec. Compania a purtat in ultima perioada discutii pentru preluarea unei participatii la o companie romaneasca de cosmetice.

Citeste si:

Filiala din Romania a grupului Sarantis a fost infiintata in 1996 sub denumirea de Romsar Cosmetics cu sediul central in Bucuresti. in februarie 2005, compania si-a schimbat denumirea in Sarantis Romania. Compania distribuie produsele la nivel national, prin intermediul a noua centre, atingandu-se aproximativ 8.000 de puncte de vanzare directa. Compania comercializeaza pe piata romaneasca produse fabricate de grupul Sarantis, cum ar fi: gama de parfumuri masculine STR8, Dare, parfumuri feminine B.U., C-Thru, X-Pose, linia de ingrijire a incaltamintei Camel, lina de produse Fino.

Sarantis Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 113,3 milioane lei si un profit net de 12,56 milioane lei, la un numar mediu de angajati de 310, conform datelor Ministerului Finantelor.
Printre jucatorii de pe piata cosmeticelor se numara, alaturi de Sarantis, P&G, Avon, Oriflame, Beiersdorf, Henkel sau L'Oreal.